Tussen Deelgenoten en RAUW Collectief is er een samenwerking ontstaan. Zij zijn sinds enkele weken gevestigd in de voormalige fietsenstalling aan de Spoorlaan in Oss. Hier wordt een mooie werkplaats ingericht met zaag- en schaafmachines, er kan worden gelast, geschilderd en bovenal getimmerd.

Het grote doel van RAUW Collectief is een groep mensen te voorzien van een betekenisvolle dag, ze met werk in aanraking te brengen en ze weer zin in het leven te bezorgen.

"Dit moet een plek worden waar mensen gewoon lekker met elkaar aan mooie dingen kunnen werken”, zo zegt Rick de Voogt . ,,Dingen waar anderen weer heel blij van kunnen worden.” Maar voor het zo ver is moet er nog wel een en ander gebeuren in de voormalige stalling. ,,We hebben het lekkend dak al flink opgeknapt, de lekkages in de wc verholpen. Maar er is inderdaad nog wel wat te doen.”

Ook samenwerking met scholen als De Singel en/ of De Sonnewijzer is al gerealiseerd.

Hoewel RAUW Collectief tafels in alle maten en uitvoeringen, snijplanken, schuifdeuren, meubels op maat, klokken van hout, badkamermeubels, onderstellen voor barbecue-sets verkoopt, is geld verdienen bepaald niet dé drijfveer. ,,Het gaat hier niet om de vraag: wat móeten we vandaag doen? Nee, het draait om wat kúnnen we vandaag doen en waar hebben we zin in. 

  logo RAUW