Heart Care Werk-t (HCW) is een dagbesteding waar steeds tussen de vijftien en twintig mensen terecht kunnen. Het project begon met alleen een loods voor meubelmakers achter de de Nieuwe Hescheweg, maar is inmiddels uitgebreid. Vanaf nu heeft HCW dus ook een eigen winkel waar de spullen die in de loods gemaakt zijn, worden uitgestald en verkocht. De zaak is te vinden in het oude kantoor van het Hooghuis, pal naast Josina Bloemen.

,,Tot voor kort verkochten we dat gewoon allemaal vanuit de werkplaats", zegt initiatiefnemer Ronnie Florussen met een glimlach. ,,Dan zat soms alles onder het stof of kon je de klanten amper verstaan door de loeiende machines. Dat had ook wel wat, maar dit is een stuk praktischer. Cliënten helpen met verkopen en met prijskaartjes maken. Het is een extra manier om aan de slag te blijven en om onze mooie spullen te laten zien.”

Het hart van de winkel is een grote, lichte ruimte. Cliënten hebben er alles aan gedaan om de ruimte op te fleuren. Van het schilderwerk en de vloer tot de golfplaten tegen de muur. De zaal staat vol met meubels die niet zouden misstaan in een outlet van een chique designer. Bijna alles van hout en staal is zelf gemaakt. Alleen de accessoires zijn ingekocht. 

De moeite waard om eens binnen te lopen.HCWbinnen

Terug